Eiffeltornet, Las Vegas

Idag bar det av till hotellet Paris och deras stora attraktion Eiffel Tower – en 165 meter hög kopia av Eiffeltornet i Paris. Tanken var att tornet skulle mäta samma 300 meter som originalet, men det amerikanska luftfarsverket satte käppar i hjulet på grund av den närliggande flygplatsen.

Vi gav upp planerna på förhand att ta oss till restaurangen i tornet för att ta en drink där, för så fort vi sätter våra fötter inne i en pub, saloon – eller annat ställe som nästan uteslutande serverar alkohol – med Amanda så blir vi tillsagda att lämna området. Nevada har stränga lagar mot minderåriga (under 21 år) i områden avsedda för spel eller förtäring av alkoholhaltiga drycker, inte undra på att vi inte ser många andra småbarn här i Vegas. Istället för drink tog vi istället en lunch/fika i ett fik som serverade crepes – mycket gott!

Åter till tornet. Onsdagar, dessutom denna med ett för Vegas kallt väder (cirka 25 grader med moln), verkar tydligen inte vara lika mycket folk på stan för vi slapp allt som hade med köande att göra. Ganska snabbt hade en av tornens hissar tagit oss längst upp och vi kunde njuta av en fantastisk utsikt! Vi hade trots allt befunnit oss i Stratosphere någon dag tidigare på nästan dubbla höjden, men den här utsikten mitt på centrala strippen var något utöver det vanliga.

Tack snälla Jenny-Ann och Alhagy för presenten.

En stor Montgolfier-ballong vid hotellets entré:

Tornet vi skulle upp i:

Vi väntar vid hissen, ingen kö – jippie:

Uppe i tornet:

Även jag är uppe:

Vy över södra strippen:

Vy rakt ner, Bellagio med sin fontän till vänster i bild:

Hela familjen:

 

Dags för lunch:

Mat är glädje:

Min fina fru:

Jättegoda crepes:

 

3 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.