TI Las Vegas

Las Vegas med Jocke

Ibland är det kärlek vid första ögonkastet, och så var det första gången jag besökte Las Vegas. Det var mitten av 00-talet som jag och Åsa åkte till Kalifornien och gjorde en roadtrip till ökenstaden i Nevada. Vi bodde på hotellet Stratosphere (nu heter det The Strat), ett av de lite billigare hotellen på Las Vegas Strip. Men olikheterna mellan detta rum och det man var van med i Europa och andra delar av USA var gigantiska. Rummet var stort, rymligt och fräscht. Och det kostade då typ 350 kronor per natt, eftersom vi bodde där en vanlig veckodag.

Känslan att första gången kliva in på ett hotell på strippen som vi gjorde då är oslagbar. Ljudkulissen med slotmaskiner och tjoandet vid spelborden var något helt annat än vad jag upplevt tidigare. Nu gillar jag själv inte att spela, men det är en riktigt mysig miljö på något sätt.

Det har sedan dess blivit många turer till Las Vegas, och senast var det med min vän Joakim. Det var precis i början av året och eftersom det pågick en mässa (CES, som Jocke skulle på) så var hotellen snordyra och vi istället tog en Airbnb. En upplevelse i sig, eftersom det visade sig att han som hyrde ut sin lägenhet gjorde det svart. Skulle någon av hans grannar springa på oss så skulle vi säga att vi var hans före detta collegekompisar. Lite komiskt i och med att vi var typ dubbelt så gamla som honom, plus att han var en före detta basketspelare och 2,10 meter lång. Det löste sig dock, vi sprang aldrig på någon granne.

Det som är kul med staden är att den är så vansinnigt tokig på alla sätt och vis. Att läsa om Las Vegas fakta är underhållande, och att vara där är ännu mer roligt! Varje hotell är som en egen värld med underhållning och mat i världsklass! Och jag gillar att man kan ha Las Vegas som bas för utflykter till Grand Canyon, Hoover Dam, Valley of Fire och Red Rock Canyon exempelvis.

Stratosphere Las Vegas
Favorithotellet, för att det var första ut för mig – The Strat
Linq Promenade
På Linq Promenade I Las Vegas
Frihetsgudinnan Las Vegas
På hotellet New york-New York finns en replika av frihetsgudinnan. Givetvis prydd i Vegas Golden Knights matchtröja!
Wynn Encore
Systerhotellen Wynn och Encore är också favoriter!
Fashion Show Mall
Färgglad trappa utanför Fashion Show Mall
Eiffeltornet Las Vegas
Eiffeltornet och Montgolfier-ballong utanför hotellet Paris i Vegas
Utsikt The Strip
Utsikt över The Strip från The Strat
White Castle Las Vegas
Äntligen fick jag äta på White Castle i och med att de hade öppnat i Vegas precis

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.