Cracker Barrel

Missade att skriva om min lunch igår. Intill outleten fanns en Cracker Barrel-restaurang, ett ställe jag velat besöka. Det är en kedja med 640 st restauranger som går i ett Southern-tema, dvs serverar traditionella maträtter som är vanliga i sydstaterna. Först kommer man in i ett slags gift shop som man måste passera, och butiksdelen säljer de saker som går i ett Vilda Västern-tema typ.

Jag kom mitt i skarven mellan frukost och lunch och valde en frukostmeny. Det blev en ”Grandpa’s Country Fried Breakfast” som bestod av två ägg, en friterad kycklingfilé (kunde välja steak), friterade äppelklyftor (kunde välja hashbrowns) och sedan två grymt goda och nybakade bröd. Till bröden fick man två skålar med något jag tyckte påmindes om gröt för att doppa bröden i. Det ena var Sawmill Gravy, vilket är fett från när de steker korv och som de blandar med mjöl och som blir en slags sörja som påminner om gröt. Väldigt populärt i sydstaterna och faktiskt gott. Det andra var något de kallade för Stone Ground Grits och var vidrigt. På svenska kallas det gröpe och används till att utfordra djur.

Välkänd skylt
Vilda Västern i Florida
Mysig miljö
Retro
Frukost

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.