Fort Pierce, Florida

Så var det äntligen dags för en ny USA-resa. Senast var Boston 2016, nu en Florida-resa jag gör själv men ansluter till Joakim med familj i Orlando.

Jag landade i Miami klockan 17:30 och var igenom immigration och väskhämtning på 1h, riktigt skönt att det gick smidigt. Hyrde min bil (Chevrolet Cruze) på Alamo och körde norrut mot Orlando.

Min bil, Chevrolet Cruze

I och med att jag visste att jag skulle komma fram sent bestämde jag mig innan resan att jag skulle stanna halvvägs och på kartan såg Fort Pierce ut att vara ett bra ställe. Via Hotels.com fick jag ett rum på La Quinta Inn för 750 kr.

Mitt hotell, La Auinta Inn

Parkerade bilen, checkade in och slängde in grejerna på rummet. Drog iväg och handlade diverse nödvändigheter på Walgreens (apotek och närbutik i ett) och knappade in i GPS:en på mobilen att jag skulle till närmaste Burger King. Trött så körde jag lite fel, så turen på 250 meter blev typ 6 kilometer för att jag virrade upp på motorvägen. Men jag fick min Whooper till slut och jag kunde åka hem och sova, efter att ha varit vaken i 27h.

Nästföljande dag hade jag två mål. Det ena var att ta mig till outleten i Vero Beach och det andra var att ta mig upp till Orlando. Åkte först till Dunkin Donuts och köpte mig mitt morgonkaffe, och när jag satt där (typ 5:30 på morgonen) så bestämde jag mig för att försöka ta mig ut till havet och kolla på soluppgången. För hittills hade Fort Pierce faktiskt sett ut som en riktig håla och jag hade googlat mig fram till att det var en ganska kriminellt belastad stad med mycket gängaktivitet. Och jag bodde i absoluta utkanterna, i något slags industriområde. Så jag knappade in Jetty Park i GPS:en och körde mot havet.

Vilken lyckoträff, det var en magisk morgon och soluppgång. Jetty Park var ett mysigt område med strandpromenad, bryggor osv.

Jetty Park, Fort Pierce
Solen börjar titt fram
Solen går upp
Fin strandpromenad
Spelbanor för något typ av spel
Kollar man noga så står det ”Ft Pierce FL”

Jag är riktig glad åt att jag valde att åka till havet, även om jag förlorade någon timma på det. Det gav en mer rättvis bild av det fina Fort Pierce. Skulle jag sova över i staden igen så skulle jag kosta på mig att bo här, istället för lågprishotellen i området jag bodde i.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.