UNLV Rebels vs UNR Wolf Pack

På vår sista dag i Vegas åkte jag och Jocke till Sam Boyd Stadium för att se den amerikanska fotbollsmatchen mellan University of Nevada Las Vegas (UNLV Rebels) och University of Nevada Reno (UNR Wolf Pack). Den observante märker att det var ett Nevada-derby vi bevittnade och att båda skolorna huserar i städer kända för sina stora casinon. Inte för att vi märkte av det sista just i den här matchen, men det spär på rivaliteten kan jag tänka mig.

Under matchen noterade Jocke att det stod en kanon av gammaldags slag vid ena kortsidan och vi antog att det var något som skulle avfyras vid en touchdown eller liknande, vilken den tyvärr inte gjorde. Vi såg också en drös t-shirtar med anknytning till denna kanon, typ ”Bring back the cannon”, ”Battle of the cannon” och så vidare. I efterhand har vi förstått att kanonen – som är döpt Fremont Cannon – är en trofé man får behålla fram till nästa års match. Fram till och med år 1999 avfyrades den vid varje touchdown, men efter ett vilt firande vid det årets UNLV-vinst gick kanonen sönder och är fortfarande obrukbar för det ändamålet.

Jocke hade köpt biljetter till ena långsidan, och då det skiljde det dubbla från att sitta på hemmasidan (800 kr) mot bortasidan (400 kr) så köpte vi förstås till den billigare. Vi bestämde redan innan matchen att därför heja på Wolf Pack trots att vi för tillfället var Las Vegas-bor (jag köpte efter matchen en Rebels-keps, så jag var inte helt sympatilös) så att vi smälte in lite bättre.

Matchen var mycket underhållande. Hemmalaget fullständigt körde över Wolf Pack och ledde med både 21-0 och 28-7. Därefter fick vi diehardsupportrar på bortaläktaren glädjas desto mer när matchen bytte skepnad. Wolf Pack vände och vann med 42-37. Kanonen står ytterligare ett år i Reno, vilket den har gjort i åtta raka år nu!

Bra stämning på läktaren (Sam Boyd Stadium är tillsammans med Renos dito två av få collegearenor där alkohol säljs även utanför VIP-läktaren), poängfull och händelserik match. Ett lyckat besök!

Parkeringsplatsen, arenan i bakgrunden.
Sam Boyd Stadium.
Pre-match show.
”Hemmaklacken”.
Hemmalagets spelare springer in innan matchen.
Bortalagets spelare springer in innan match.
Hemmakurvan.
Medialäktare och VIP-bås.
Jocke och jag.
Kanonen nere i höger tävlade man om, på sidan om själva seriespelet förstås. Notera att man ser ”strippen” ovanför målramen. Edit: När jag tänker efter, och studerar byggnaderna, så är det nog downtown Las Vegas man ser, och inte strippen.

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.