Heart Attack Grill

Ett av de märkligare restaurangbesöken någonsin gjorde jag, Jocke och Janne idag. Tur eller otur, men vi glömde faktiskt kameran. Vi besökte Heart Attack Grill på Freemont Street och jag hade på förhand läst om deras Bypass Burger (med en referens till bypass surgery-operationen kraftigt överviktiga kan göra), där den största är på nästan 10000 kalorier. Det kom några överaskningar jag inte hade väntat mig…

När vi kliver in i lokalen så möts vi av en kvinna som presenterar oss som vår sköterska. Hon har sparsamt med kläder på sig, och det lilla hon har på sig ska påminna om just en sjuksköterskas utstyrsel. För att komma förbi repet in till restaurangen så var vi nödgade att ta på oss en patientrock, ni vet en sådan som knäpps på baksidan. Vi slängde många blickar in i restaurangen för att se om det verkligen var ett krav eller mer en kul grej. Samtliga besökare hade dessa rockar på sig, vi kände inte för att göra en scen utan tog på oss rockarna och fick varsitt patientarmband på armen. Sjukt och annorlunda.

Hela anrättningen andas en glorifiering av fet och kaloririk mat. Det sitter planscher med fejkade filmtitlar där man bytt ut delas av namnet till något med mat, fett eller burgare. Typ Burger Wars med Ronald McDonald som prinsessan Leia. I menyn lyfter man fram det onyttiga som säljargument och vi kan glömma att få beställa en Diet Coke. I milkshaken har de slängt ner en stor kvadrat smör för att göra den ännu fetare.

Burgaren var helt ok, men min dubbel på över halvkilot mäktade jag inte med helt och hållet.

Sjukt, annorlunda men ändå ganska skoj i och med att de går in helhjärtat på ”sin grej”.

Tack till Daniel och Karin för besöket!

Armbandet vi hade på oss:

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.