Pioneer Saloon, Goodsprings Nevada

Idag var vi på en av Nevadas allra första barer, Pioneer Saloon i Goodsprings som ligger cirka 45 minuter bort från Las Vegas med bil. Baren öppnade för 99 år sedan (kommer mer in på det ämnet lite längre ner) och under första halvan av 1900-talet var det ombytta roller då Goodsprings blomstrade med som mest 2000 stycken invånare medan Las Vegas då var en liten bygd. I takt med att Las Vegas växte så minskade Goodsprings i sin tur radikalt och idag bor det bara cirka 200 stycken personer i samhället.

Vi besökte som sagt baren idag och hade sällskap av ett stort antal lokala bikers som hade träff just denna dag. De gav oss många [vänliga] blickar, det var inte speciellt turisttätt vilket vi först trodde.

En av barens specialiteter är att de hyr ut grillar på sin bakgård och de säljer alla nödvändiga tillbehör. Vi hyrde grill, köpte kol, hamburgare och t-stek. De satte igång grillen åt oss och vi grillade själva, mycket mysigt!

När vi skulle gå gick jag förbi deras ”gift shop” för att köpa det sedvanliga snapsglaset vi alltid köper på alla ställen vi besöker. Jag fick då ett erbjudande om att få köpa en tegelsten till deras kommande jubileumsmur de ska bygga till nästa års 100-årskalas. För $25 fick jag en tegelsten med ett eget plakat där det kommer att stå ”Andreas Westling Family, Stockholm Sweden” som för evigt kommer att pryda infarten till baren. De kommer även att skapa ett Google Earth-foto som man kommer att kunna zooma in på, vilket gör att vi kommer att kunna se muren när den är klar till nästa år trots att vi befinner oss i Sverige!

Pioneer Saloon, Goodsprings:
Vi hade sällskap av bikers:
Vi satt på bakgården:
Personalen hjälpte oss tända grillen:
Förväntansfull och hungrig:
Jocke chefar vid grillen:
Åsa och Janne är glada, notera hårda killar i bakgrunden:
Resultatet, mycket gott:
Tillbehör och på grillen kokade bönor:
Samhället Goodsprings låg mitt i öken:

Lång resa hem:

 

2 kommentarer

  1. Ja, det ska bli kul att få se resultatet sen! Vi fick dessutom en annan tegelsten att ta hem, vi får se om den blir prioriterad i all packning när allt ska in i väskor sen… :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.