Grym match!

Syracuse vs Kansas State 2010-12-30

Egentligen säger nedanstående poängställning allt om matchen jag skrev om tidigare, men några saker måste jag tillägga. Jag hoppades på ett fullsatt Yankee Stadium. Den officiella publiksiffran är inte släppt men uppskattningsvis var det 30.000 åskådare på en arena som vid amerikansk fotboll tar cirka 54.000. Inte bra.

Det andra; vilken match! Lagen bytte ledningen i matchen fyra gånger och det var alltid nagelbitande jämnt. Med 1:13 kvar av matchen gör Kansas State en touchdown och har siktet inställt att ta igen de två poäng man är bakom med en ”2 points conversion”, något man hade lyckats med tidigare under matchen. En av domarna slänger dock sin gula flagga vilket betyder att något av lagen har gjort något som strider mot reglerna. Det kan vara allt från att ha hållit fast en motståndare till att… ja, allt möjligt faktiskt. Och det var precis det som hände nu. I amerikansk fotboll är det absolut förbjudet att överdriva en ”målgest”, den mer precisa benämningen är på svenska något i stil med ”du får inte genom fördröjande eller genom koreografi dra åt dig uppmärksamhet” (läs mer här under rubriken ”NCAA Football” för ett förtydligande på engelska). Det som skedde var att Adrian Hilburn efter sin touchdown slänger upp handen mot pannan och gör en klassisk honnör. Förvisso riktad mot den sektion Syracuses fans befinner sig på, men en ändå rätt timid målgest jämfört med vad vi européer är vana vid. Domaren tycker annorlunda och ger Kansas State ett straff på 15 yards och deras poängförsök misslyckas. Syracuse, ”hemmalaget”, spelar av den sista minuten och Pinstripe Bowl-segern var ett faktum – grattis!

Syracuse vs Kansas State 2010-12-30

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.