Okategoriserade

Havrebollar, jakten på Lincals

08 april 2010

Taggar:,

I helgen befann sig jag och Åsa på Coop Forum i Vinsta när vi mot kassorna gick förbi godishyllan. Intill denna stod ett ställ med havrebollar vilket gav mig en flashback till högstadiet då man levde på skolcafeterians toast och just havrebollar. De sistnämnda kostade tre kronor vilket gjorde att man med enkelhet kunde trycka i sig 2-3 stycken på lika många sekunder.

När vi tog ett paket så såg vi att de var tillverkade av ett företag vid namn Lincals och som var hemmahörandes i Bromma, det vill säga lite halvpatriotiskt som boendes i västerort. Åsa kände igen företaget och sa att hennes kollegor brukade åka direkt dit för större inköp. Sagt och gjort, påskhelgen till trots, bestämde vi oss för att sondera terrängen och se vart företaget fanns. In i bilen och upp med telefonen. Hemsidan lincals.se fanns inte utan vi fick förlita oss på företagsinformation från sökningar som sa en adress i Blackeberg. Vi for dit och hittade adressen efter lite trixande med mobilens GPS, dock var det ett hyreshus vars bottenvåning var utrymd. Då ville Åsa minnas att Michel, jobbandes på City Mail, vid något tillfälle sagt att Lincals skickat in en adressändring. Vi for hem och inväntar en uppdatering av deras adress istället. Eller så ringer vi Michel, men det känns för enkelt. Jakten fortsätter.


Uppdaterad 2011-02-03:

Lincals finns kvar på Ibsengatan 86 i Blackeberg (postort Bromma). Min sambo var där i veckan och köpte en ask havrebollar och tog lite foton, dessvärre blev de av väldigt dålig upplösning då hon skickade de som MMS. En ask kostar hur som helst 50 kronor och de har, precis som Nisse skriver nedan i kommentarerna, öppet till 15:00 på vardagar (och bara kontanter gäller). De säljer även sina kokosbollar (en ask 40 kronor, tre askar 100 kronor). Jag vill verkligen betona hur goda framförallt havrebollarna är direkt från bandet, bland det godaste jag ätit alla kategorier.

Uppdaterad 2015-05-21:

Hans Hemström har sålt Lincals till Delicato tidigare i år och har således flyttat från Blackeberg.

0 likes

Author

Andreas

Related Posts

Okategoriserade

Sen

07 februari 2009 0 0

Comments (9)

 • juni 18, 2010 by Tomas

  Tomas

  De ligger på Ibsengatan 86 i Blackeberg, ingång från baksidan av huset.

 • juli 14, 2010 by Andreas

  Andreas

  Hej Tomas, tack för ditt inlägg. Vi hittade dit till slut efter att ha sett en annons i lokaltidningen. Nyligen tillverkade havrebollar måste vara bland det godaste som finns!

 • augusti 4, 2010 by Daniel

  Daniel

  Hej.
  Jag har letat ihjäl mig efter deras nya adress,
  kan ni som vet vara snälla och emaila mig den?
  Daniel_Feuk@hotmail.com

  tack på förhand.

  Ibsengatan 86 är bommad o mörk o ingen info finns om var dom har flyttat.

 • augusti 4, 2010 by Andreas

  Andreas

  Om jag inte missminner mig så får jag för mig att jag hörde att de skulle flytta till Gävle av alla ställen. Kollar och återkommer.

 • augusti 9, 2010 by Daniel

  Daniel

  Hej Andreas!
  Har du hört nått mer ang Lincals?

 • november 26, 2010 by Nisse

  Nisse

  Är osäker på om just nummer 86 är korrekt. Enligt http://www.reco.se/nya-lincals-konfektyr-ab så finns Lincals på en del av gatan som faktiskt inte stämmer med var de faktiskt ligger (se kartan). De ligger alldeles i hörnet, andra svängen till höger, där gatan delar sig. Det finns ingen stor skylt vid ”butiken”, bara en liten skylt vid dörren (vit) men de ligger som typiska småföretag i förorten i bottenvåningen av hyreshuset. Öppettiderna är rätt begränsade, tror att de har öppet till 15 på vardagar, lite längre någon av dagarna och stängt på helgerna. Hur som helst, de säljer jättegoda havrebollar och kokosbollar.

 • november 18, 2011 by Magnus

  Magnus

  Jag var där för en vecka sedan med brorsan. Han bor i ”Blackan” vilket hjälpte för de gör inte direkt reklam för sig själva med stora skyltar.

  Hur gott som helst :-)++++++++++++++

 • mars 18, 2014 by Kicki

  Kicki

  Bojkotta! Ägaren är en skummis som lägger pengarna rakt ner i fickan. Han betalar dessutom inte sina anställda och har ett flertal ärenden hos kronofogden.

 • februari 17, 2015 by kotka

  kotka

  Lincals finns fortfarande kvar år 2015 på Ibsensgatan 86 Blackeberg Bromma, baksidan av huset, nära korsningen. Var där häromdagen och köpte – kokosbollarna lika vansinnigt goda som vanligt!
  Till månadsskiftet lämnar de lokalerna och flyttar till nya i Segeltorp, sa han.

Your email address will not be published.