I skuggan av Allsvenskan

World Series 2009 Yankees vs Phillies

Allsvenskan är av förklarliga skäl det hetaste samtalsämnet i sportsverige denna helg. IFK Göteborg och Solna AIK slåss om guldet och mitt kära Djurgården tampas för sin överlevnad i den högsta divisionen. Dock har 2009 mest handlat om baseball för min del, från dag ett. Satt och läste med frenesi de försäsongsrapporter som kom in dagligen om hur framförallt New York Yankees såg ut inför säsongen. En dålig start till trots så vann Yankees flest matcher under säsongen och nyförvärv som CC Sabathia ($23 miljoner i årslön) levererade väl. Minnesota Twins och Los Angeles Angels var inga större hinder på vägen till World Series, finalserien som går till bäst av sju. Efter nattens fina 8-5-seger på bortaplan leder Yankees denna med 2-1 i matcher.

Det har sagts att heja på Yankees är som att heja på banken i Black Jack. Att heja på Djurgården har den här säsongen varit som att heja på han med 2,0 i promille vid samma bord.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.