Kim Il Sung

Av någon anledning har jag snöat in mig på att läsa artiklar och se dokumentärer om Nordkorea (exempelvis denna på 53 minuter på Youtube). Antagligen är det den nyliga bortgången av Kim Jong Il som fångat mitt intresse. Nordkorea verkar vara ett absurt land, där propagandamaskinen håller myten om ett förlovat land vid liv och den massiva underrättelsetjänsten ett helt folk i schack.

Svält, avrättningar och koncentrationsläger i varje hörn – det finns mycket att höja ögonbrynen för. Men det som jag av någon sjuk anledning inte får bort från näthinnan är hur extremt ”photoshoppad” landsfadern Kim Il Sungs ansikte är på alla porträtt. I synnerhet är det hur vita tänderna är, det gnager i mitt huvud att han kommer undan så lätt. Med mycket enkla medel och som total amatör på bilduppdatering gjorde jag något åt saken; naturligt färgade tänder. Nu kan jag sova ut.

Före och efter:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.