Sport

Yankees syns på den svenska radarn

27 september 2009

Taggar:

Lasse Anrell skriver i dagens Aftonbladet om rivaliteten mellan New York Yankees och Boston Red Sox. En förvånansvärt väl skriven artikel med en bra efterforskning. Enda missen (utöver att slagmän blir till pitchers i texten) är väl att Lou Gehrig inte nämndes bland de stora Yankees-profilerna. Näst flest hits genom tiderna i Yankees (nyligen omsprungen av Derek Jeter), hade en gång i tiden rekordet i flest spelade matcher i rad och innehar fortfarande rekordet i antal s.k. ”Grand Slams” (en homerun med medspelare på alla tre baser) innan han gick bort i ALS (som i USA kallas för just ”Lou Gehrig disease”). Lou Gehrig hade med andra ord varit en ännu mer fenomenal spelare sett till statistiken om det inte vore för den dödliga och obotliga nervsjukdomen som hastigt stoppade hans karriär.

0 likes

Author

Andreas

Related Posts

Sport

Pust

02 februari 2009 0 0

Your email address will not be published.