Okategoriserade

Mäklare Hässelby och Vällingby

06 juni 2015

Taggar:, , , , ,

Jag flyttade för några månader sedan med min fru och våra barn till ett mysigt kedjehus i Vinsta efter att ha bott i 7-8 år i vår bostadsrättslägenhet i Hässelby. I bostadsrättsföreningen satt jag ett flertal år i styrelsen varav de sista åren som vice ordförande. Både som lägenhetsinnehavare, nu även som husägare, och i min roll som styrelseledamot har jag haft otaliga kontakter med mäklare i alla dess olika sammanhang. Antingen har vi i föreningen sålt av lokaler för ombyggnad till lägenheter eller så har vi exempelvis haft kontakt i samband med förmedling av medlemmars lägenheter, och så har jag förstås privat sålt lägenhet och köpt hus via två olika mäklare. Det är med andra ord en rätt så bred kontaktyta och jag har fått en hel del erfarenheter av tillvägagångssätt och dylikt . Vissa mäklare morsar man på stan åt, så ofta har man träffat varandra genom åren.

Vad jag egentligen vill komma till är att det enligt mina högst privata mening finns tre mäklarfirmor i västerort (Vällingby, Hässelby, Kälvesta, Vinsta, Spånga) som sticker ut. Två positivt och en negativt. De två positiva är Fastighetsbyrån (Åkermyntan) och Svensk Fastighetsförmedling (Vällingby Centrum). Allt har fungerat friktionsfritt med dessa två, det finns en ömsesidig respekt mellan parterna (mig/Brf och mäklare).

Det finns en byrå som sticker ut åt andra hållet och det är Mäklarhuset (kontor i Vällingby och Spånga). Jag skrev först en längre text, men insåg att jag inte kan skriva alla detaljer utan att det går att förstå vilka individer (mäklare och lägenhetsinnehavare) det handlar om. Jag nöjer mig kort och gott med att säga att jag som styrelseledamot haft en hel del bekymmer med deras tillvägagångssätt och brist på respekt. Privat har jag även, trots ”Ej reklam”-skylt tvingats stå ut med deras reklamblad och våra portar fick ideligen samma reklamblad uppsatta på våra informationstavlor där reklam ej hör hemma.

Jag fick nedanstående sms för några veckor sedan från ”Fredrik, Kundkoordinator” som jag tycker sammanfattar hur Mäklarhuset arbetar. Man tänjer på gränser (mitt nummer är NIX:at vilket man inte respekterar), man förstår att man gör fel (”Jag ber om ursäkt på förhand om ni tar illa upp av detta sms”) men väljer ändå att köra då potentiell försäljning väger tyngre än att köra ett rent spel och man är inte speciellt exakt i sitt bombardemang av reklam – för hur troligt är det att jag vill sälja efter att ha bott i bara tre månader i mitt hus?

Letar du efter en seriös mäklare i västerort skulle jag välja en från Fastighetsbyrån, Svensk Fastighetsförmedling eller höra mig för hos någon annan mäklare. Mäklarhuset däremot, de skulle jag utesluta direkt.

Och ett sista tydliggörande: Det här är mina högst privata erfarenheter. Mäklarhuset har nationellt bäst resultat i Svenskt Kvalitetsindex av alla mäklarbyråer. Jag tvivlar dock på att det är kontoren i Vällingby och Spånga som drar upp deras sammanhängande betyg.

SMS från Mäklarhuset

0 likes

Author

Andreas

Your email address will not be published.